Dünyanın En Zengin İnsanları: 2024'ün Milyarderleri

Admin
0
Dünyanın En Zengin İnsanları
Dünyanın en zengin insanları, her yıl Forbes ve Bloomberg gibi önde gelen finansal yayınlar tarafından açıklanan listelerde yer alıyor. Bu milyarderler, teknoloji, moda, gayrimenkul, finans ve daha birçok sektördeki yatırımlarıyla servetlerini katlamaya devam ediyorlar. 2024 yılı, yeni zenginlerin ortaya çıktığı ve mevcut milyarderlerin servetlerini artırdığı bir yıl olarak dikkat çekiyor. 

Bu yazımızda, dünyanın en zenginlerinin kimler olduğunu, nasıl bu servetlere ulaştıklarını ve 2024 yılında en çok kazanan milyarderlerin kimler olduğunu ele alacağız. Dünyanın en zenginleri kimlerdir ve bu servetlerini nasıl yönetiyorlar? İşte 2024'ün en çok merak edilen milyarderleri

Bernard Arnault

1. Bernard Arnault & family


Serveti: 233 Milyar $

Notlar: Bernard Arnault, Louis Vuitton ve Sephora'nın da aralarında bulunduğu 75 moda ve kozmetik markasından oluşan LVMH imparatorluğunu yönetiyor.


Elon Musk

2. Elon Musk


Serveti: 195 Milyar $

Notlar: Elon Musk, elektrikli otomobil üreticisi Tesla, roket üreticisi SpaceX ve tünel girişimi Boring Company'nin de aralarında bulunduğu altı şirketin kurucu ortağıydı.


Jeff Bezos

3. Jeff Bezos


Serveti: 194 Milyar $

Notlar: Jeff Bezos, e-ticaret devi Amazon'u 1994 yılında Seattle'daki garajında kurdu.


Mark Zuckerberg

4. Mark Zuckerberg


Serveti: 194 Milyar $

Notlar: 19 yaşındaki Mark Zuckerberg, 2004 yılında öğrencilerin sınıf arkadaşlarının fotoğraflarıyla isimlerini eşleştirmesi için Facebook'u kurdu.


Larry Ellison

5. Larry Ellison


Serveti: 141 Milyar $

Notlar: Larry Ellison, yazılım devi Oracle'ın yönetim kurulu başkanı, teknoloji sorumlusu ve kurucu ortağıdır ve şirketin yaklaşık %40'ına sahiptir.


Warren Buffett

6. Warren Buffett


Serveti: 133 Milyar $

Notlar: "Omaha Kahini" olarak bilinen Warren Buffett, tüm zamanların en başarılı yatırımcılarından biridir.


Bill Gates

7. Bill Gates


Serveti: 126 Milyar $

Notlar: Bill Gates, servetini yazılım firması Microsoft'tan, atık bertaraf firması Republic Services ve traktör üreticisi Deere & Co.'nun da aralarında bulunduğu düzinelerce varlığa dağıttı.


Steve Ballmer

8. Steve Ballmer


Serveti: 121 Milyar $

Notlar: Steve Ballmer, Microsoft'un 2000'den 2014'e kadar şirketini yöneten önemli eski CEO'sudur.


Mukesh Ambani

9. Mukesh Ambani


Serveti: 116 Milyar $

Notlar: Mukesh Ambani, petrokimya, petrol ve gaz, telekomünikasyon, perakende ve finansal hizmetler alanlarında faaliyet gösteren 110 milyar dolar gelirli Reliance Industries'in başkanlığını ve yöneticiliğini yürütüyor.


Larry Page

10. Larry Page


Serveti: 114 Milyar $

Notlar: Larry Page, 2019 yılında Google'ın ana şirketi olan Alphabet'in CEO'luğundan istifa etti ancak yönetim kurulu üyesi ve kontrol sahibi hissedar olarak kalmaya devam ediyor.


Yorum Gönder

0 Yorumlar
 Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Ok, Go it!