ASELSAN'ın Yerli Hava Savunma Sistemleri

Admin
0
ASELSAN'ın Yerli Hava Savunma Sistemleri
ASELSAN, Türkiye’nin savunma sanayisinde öncü rol oynayan firmalarından biri olarak, yerli hava savunma sistemleri üretiminde büyük başarılar elde ediyor. Yüksek teknolojiye dayalı bu sistemler, Türkiye'nin hava sahasını güvence altına alırken, savunma alanında dışa bağımlılığı azaltıyor. ASELSAN’ın geliştirdiği yerli hava savunma sistemleri, modern savaş koşullarına uygun, etkili ve güvenilir çözümler sunuyor. Bu yazıda, ASELSAN'ın yenilikçi yaklaşımları ve savunma sanayisindeki rolüne yakından bakacağız.

1
ASELSAN GÖKDEMİR

GÖKDEMİR


ASELSAN firması tarafından geliştirilen GÖKDEMİR Fırlatma Sisteminde, GÖKDOĞAN füzesinin hava savunma ihtiyacına göre güncellenmiş bir türevi kullanılmaktadır. TÜBİTAK SAGE öncülüğünde geliştirilmekte olan GÖKDOĞAN hava-hava füzelerinin, kara konuşlu hava savunma sistemlerde kullanılabilmesi amaçlanmıştır. Böylece, GÖKDEMİR Fırlatma Sistemi ile etkili bir nokta hava savunma sistemi ortaya çıkartılmıştır.

2
ASELSAN GÖKSUR

GÖKSUR


GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, 360 derece Tehdit İmha Kabiliyeti, Yeni Nesil IIR Arayıcı Başlıklı Güdümlü Mermi, Çoklu Hedef Önleme Kabiliyeti, Müstakilen ve/veya Platforma Entegre Çalışabilme, Veri Bağı ile Ara Safha Güdüm ve Yüksek Tek Atım Önleme Olasılığı gibi pek çok özelliği bünyesinde barındırıyor.

3
ASELSAN GÜRZ

GÜRZ


GÜRZ, zırhlı 8×8 lastik tekerlekli bir platformda yer alıyor. ve Bu özelliği sayesinde, saha koşullarında esnek bir savunma sağlayabilir ve stratejik alanlarda hızlı bir şekilde konuşlandırılabilir. Sistem, özellikle düşük irtifa hava hedeflerine karşı etkili bir savunma sağlar. Bu hedefler arasında uçaklar, helikopterler, insansız hava araçları (İHA’lar) ve seyir füzeleri bulunur. Sistem, yüksek hassasiyetle hedefleri tespit ve takip edebilme yeteneklerine sahiptir.

4
ASELSAN SİPER

SİPER


ASELSAN, Roketsan ve TÜBİTAK-SAGE iş birliğiyle Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda geliştirilen SİPER sisteminde, 100+ kilometre menzile sahip ÜRÜN-1 Füzesi kullanılıyor. Gelecek yıl ÜRÜN-1 Füzesi ile envantere girecek sistem, ilerleyen dönemde 150+ kilometre menzilli ÜRÜN-2 Füzesi başta olmak üzere farklı ‘önleyicilerle’ teçhiz edilecek. SİPER teslimatlarına, 2024 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na yönelik olarak başlanılacak.

5
ASELSAN HİSAR O+

HİSAR O+


HİSAR Füzeleri, askeri üs, liman, tesis ve birliklerin hava tehditlerinden korunması amacı ile savaş uçaklarına, taarruz helikopterlerine, seyir füzelerine ve insansız hava araçlarına karşı kullanılan hava savunma füzeleridir. HİSAR füzeleri aile bütünlüğü içinde modüler yapıda, farklı platform entegrasyonlarına ve değişen atış kontrol ve komuta kontrol altyapılarına uyumlu şekilde tasarlanmıştır.

6
ASELSAN HİSAR A+

HİSAR A+


Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi, hareket halindeki birliklerin hava savunmasını sağlamak amacıyla hava tehditlerinin (sabit/döner kanatlı uçaklar, seyir füzeleri, insansız hava araçları ve havadan karaya atılan füzeler) alçak irtifada tesirsiz hale getirilmesi görevini yerine getiriyor.

7
ASELSAN KORKUT

KORKUT


ASELSAN tarafından geliştirilen KORKUT; Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava savunma kabiliyetinin arttırılması amacıyla yerli imkanlarla amfibik özellikli FNSS ZMA-30 platformu üzerine geliştirilmiş, 35mm’lik ATOM Akıllı Parçacıklı Mühimmatını da kullanabilen, 4 kilometre menzile sahip Kundağı Motorlu Çok Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
 Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Ok, Go it!