İnşirah Suresi: Arapça Yazılışı, Okunuşu ve Türkçe Anlamı

Admin
0
İnşirah Suresi
İnşirah Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 94. suresi olup, 8 ayetten oluşmaktadır. Mekke'de nazil olmuş bu sure, adını ilk ayette geçen "neşrah" kelimesinden alır. İnşirah kelimesi, "açılma, genişleme" anlamına gelir ve bu surede, Allah'ın Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (s.a.v) verdiği manevi genişlemeyi ve rahatlamayı ifade eder. Sure, Peygamberimize yönelik olarak zorlukların ardından gelecek kolaylıklara vurgu yapar ve müminlere sabır ve sebat etmeleri gerektiğini hatırlatır. Ayrıca, her zorluğun ardından bir kolaylık geleceği mesajını içeren sure, müminlerin Allah'a olan tevekkülünü pekiştirmektedir. Bu nedenle İnşirah Suresi, sıkıntı ve zorluk anlarında okunarak teselli aranan önemli surelerden biridir.

İnşirah Suresi Arapça Yazılışı:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَك وَوَضَعْنَا عَنكَ وِزْرَكَ ٱلَّذِيٓ أَنقَضَ ظَهْرَكَ وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ فَإِنَّ مَعَ ٱلْعُسْرِ يُسْرًا إِنَّ مَعَ ٱلْعُسْرِ يُسْرًا فَإِذَا فَرَغْتَ فَٱنصَبْ وَإِلَىٰ رَبِّكَ فَٱرْغَبْ(alert-success)

İnşirah Suresi Arapça Okunuşu:

Bismillâhir-rahmânir-rahîm
Elem neşrah leke sadrek. Ve vada'nâ anke vizreke. Ellezî enkada zahreke. Ve refa'nâ leke zikreke. Feinne me'al'usri yusrâ. İnne me'al'usri yusrâ. Feizâ ferağte fensab. Ve ilâ rabbike ferğab(alert-passed)

İnşirah Suresi Türkçe Anlamı:

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla
Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?
Yükünü üzerinden almadık mı?
O senin sırtını ezen (ve) o ağır yükü.
Senin şanını yüceltmedik mi?
Demek ki, gerçekten zorlukla beraber bir kolaylık vardır.
Evet, gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık vardır.
Öyleyse (bir işten) boş kaldın mı, hemen (başka) bir işe koyul.
Ve yalnızca Rabbine yönelip, yalvar.(alert-warning)

Yorum Gönder

0 Yorumlar
 Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Ok, Go it!