Eski ABD Başkanı Trump’a Suikast Girişimi

Admin
0
Donald Trump Suikast
ABD Başkan adayı ve eski Başkanı Donald Trump, Pensilvanya Eyaleti’nin Butler şehrindeki mitinginde silahlı saldırıya uğradı. Trump, konuşma yaptığı sırada açılan ateş sonucunda korumalar tarafından kürsüden indirilerek hızla araçla alandan uzaklaştırıldı. Trump'ın başından yaralandığı ve yüzünde kan izleri olduğu görüldü.

Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Bir Kişi Ağır Yaralı

Butler Bölge Başsavcısı Richard Goldinger, saldırıda hedef alınan bir kişinin yaşamını yitirdiğini, bir kişinin de ağır yaralandığını açıkladı. Görgü tanıkları, suikastçının Trump'ın bulunduğu yerden yaklaşık 125 metre uzaklıktaki bir çatıda olduğunu ve ateş etmeye başlamasından birkaç saniye sonra Gizli Servis keskin nişancıları tarafından vurularak etkisiz hale getirildiğini belirtti. ABD basını, suikastçının öldürüldüğünü doğruladı.

Trump'ın Sağlık Durumu İyi

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın sözcüsü Steven Cheung, Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve yerel bir sağlık merkezinde kontrollerinin yapıldığını açıkladı. Cheung, "Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı davranan korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor." dedi.

Beyaz Saray ve Gizli Servis’ten Açıklamalar

Beyaz Saray, olayın hemen ardından bir açıklama yaparak ABD Başkanı Joe Biden'ın olayla ilgili bilgilendirildiğini belirtti. ABD Gizli Servisi ise saldırıyla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını ve Trump'ın güvende olduğunu bildirdi.

Bu olay, Trump'ın seçim kampanyası sürecinde karşılaştığı en ciddi tehditlerden biri olarak kayıtlara geçti. Soruşturmanın detayları ve suikastçının kimliği hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
 Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Ok, Go it!