Ayetel Kürsi: Türkçe Okunuşu ve Türkçe Anlamı ile Faziletleri

Admin
0
Ayetel Kürsi okunuşu
Ayetel Kürsi, Kur'an-ı Kerim'in en önemli ayetlerinden biri olarak kabul edilen Bakara Suresi'nin 255. ayetidir. İslam inancında bu ayet, Allah'ın büyüklüğünü, yüceliğini ve kudretini en iyi şekilde ifade eden ayetlerden biri olarak bilinir. Ayetel Kürsi, Allah'ın zatı, sıfatları ve yüce kudreti hakkında derin anlamlar içerir.

Ayetel Kürsi'nin Arapça metni, okunuşu ve Türkçe anlamı Müslümanlar tarafından sıkça okunur ve ezberlenir. Bu ayet, Allah'ın her şeyi kuşatan bilgi ve kudretini, gökleri ve yeri kapsayan kürsüsünü ve hiçbir şeyin O'na ağır gelmediğini ifade eder. Allah'ın diri ve her an yarattıklarını koruyup gözeten olduğu, O'nu ne bir uyuklama ne de uyku tuttuğu belirtilir.

Ayetel Kürsi'nin birçok fazileti bulunmaktadır. Bu ayeti okuyan kişinin Allah tarafından korunacağına, kalbinin kuvvetleneceğine ve dualarının kabul göreceğine inanılır. Ayetel Kürsi, aynı zamanda manevi huzur ve güven sağlar, Allah'ın sınırsız bilgisini ve hikmetini daha iyi anlamaya yardımcı olur.

Bu önemli ayet, günlük ibadetlerde, dua ve zikirlerde sıklıkla yer alır ve Müslümanlar için büyük bir manevi değere sahiptir. Ayetel Kürsi'nin derin anlamını kavrayarak onu okumak, kişinin Allah'a olan bağlılığını ve imanını güçlendirir.
Ayetel Kürsi Arapça Yazılışı
اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ ۚ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ ۗ مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ ۚ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ ۚ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ ۖ وَلَا يَئُودُهُ حِفْظُهُمَا ۚ وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ(alert-success)
Ayetel Kürsi Türkçe Okunuşu
Allahu la ilâhe illâ huve-lhayyu-lkayyum. Lâ te’huzuhu sinetun velâ nevm. Lehu mâ fissemâvâti ve mâ fil ard. Men zellezî yeşfeu indehû illâ biiznih. Ya’lemu mâ beyne eydîhim ve mâ halfehum. Velâ yuhîtûne bişey’im min ilmihî illâ bimâ şâe. Vesi’a kursiyyuhus semâvâti vel ard. Velâ yeûduhû hıfzuhumâ. Ve huvel aliyyul azîm.(alert-passed)
Ayetel Kürsi Türkçe Anlamı
Allah, O'ndan başka ilah yoktur. O, daima diri, yarattıklarını koruyup gözetendir. O'nu ne bir uyuklama tutar ne de uyku. Göklerde ve yerde ne varsa O'nundur. İzni olmadan O'nun katında şefaat edecek kimmiş? O, kullarının önlerinde ve arkalarında olanı bilir. Onlar, O'nun ilminden, O'nun dilediği kadarından başka hiçbir şey kavrayamazlar. O'nun kürsüsü gökleri ve yeri kuşatmıştır. Onların korunması O'na ağır gelmez. O, yücedir, büyüktür.(alert-warning)

Yorum Gönder

0 Yorumlar
 Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Ok, Go it!