Ayetel Kürsi Okunuşu, Ayetel Kürsi Türkçe Anlamı ve Faziletleri

Admin
0
Ayetel Kürsi Okunuşu
Ayetel Kürsi, Bakara suresinin 255. ayetidir. Ayetel Kürsi, Kur'an-ı Kerim'in en önemli ayetlerinden biridir ve birçok fazileti vardır. İşte Ayetel Kürsi'nin Türkçe okunuşu, Türkçe meali, önemi ve faziletleri hakkında bilgiler.

:Ayetel Kursi Arapça Yazılışı

﴿اَللّٰهُ لَٓا اِلٰهَ اِلَّا هُوَۚ اَلْحَيُّ الْقَيُّومُۚ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌۜ لَهُ مَا فِي السَّمٰوَاتِ وَمَا فِي الْاَرْضِۜ مَنْ ذَا الَّذ۪ي يَشْفَعُ عِنْدَهُٓ اِلَّا بِاِذْنِه۪ۜ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ اَيْد۪يهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْۚ وَلَا يُح۪يطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِه۪ٓ اِلَّا بِمَا شَٓاءَۚ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضَۚ وَلَا يَؤُ۫دُهُ حِفْظُهُمَاۚ وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظ۪يمُ ﴾ [البقرة: 255](alert-success)

Ayetel Kürsi Türkçe Okunuşu:
Bismillahirrahmanirrahim. Allâhu lâ ilâhe illâ huvel-hayyul-kayyûm. Lâ te'huzuhû sinetun velâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti ve mâ fil-ard. Men zellezî yeşfeu indehû illâ bi-iznih. Ya'lemu mâ beyne eydîhim ve mâ halfehum. Velâ yuhîtûne bi-şey'im min ilmihî illâ bimâ şâ'. Vesia kursiyyuhus-semâvâti vel-ard. Velâ yeûduhû hıfzuhumâ. Ve huvel-aliyyul-azîm.(alert-passed)
Ayetel Kürsi Türkçe Meali:
Esirgeyen ve Bağışlayan Allah'ın adıyla. Allah, O'ndan başka ilah yoktur; diri, kayyum (bütün varlığın idaresini bizzat yöneten ve her şeyin varlığı kendisine bağlı olan)dır. O'nu ne bir uyuklama tutar ne de uyku. Göklerde ve yerde ne varsa O'nundur. O'nun izni olmadan katında şefaat edecek kimdir? O, onların önlerindekini de arkalarındakini de bilir. Onlar ise O'nun dilediği kadarından başka, ilminden hiçbir şeyi kavrayıp kuşatamazlar. O'nun kürsüsü, gökleri ve yeri kaplamıştır. Onların korunması O'na ağır gelmez. O, çok yüce, çok büyüktür.(alert-warning)

Önemi:
Tevhid İlkesini Vurgular: Ayetel Kürsi, Allah'ın birliğini, yüceliğini ve her şeyi kuşatan ilmini anlatır. Bu ayet, tevhid (Allah'ın birliği) ilkesini en kapsamlı şekilde ifade eden ayetlerden biridir.
Allah'ın Sıfatlarını Tanıtır: Bu ayet, Allah'ın hayat (hayy), kayyum (kainatın idaresini elinde tutan), ilim (her şeyi bilen) ve kudret (her şeye gücü yeten) sıfatlarını açıklar.
Koruyuculuğu: Ayetel Kürsi, birçok İslam alimi tarafından kötülüklerden ve şerlerden korunmak için okunması tavsiye edilen bir ayettir.

Faziletleri:
Gece Okunduğunda: Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir hadisinde, "Kim Ayetel Kürsi’yi gece okursa, Allah o kişiyi sabaha kadar korur" buyurmuştur (Buhari).
Evden Çıkarken: Evden çıkarken Ayetel Kürsi okuyan kimse, Allah’ın koruması altında olur ve şeytan ona yaklaşamaz.
Namazlardan Sonra: Farz namazlardan sonra Ayetel Kürsi'yi okumak sünnettir ve büyük fazilet taşır. Hadislerde, bu şekilde okuyan kimsenin bir sonraki namaza kadar Allah'ın korumasında olacağı bildirilmiştir.
Yatmadan Önce: Yatmadan önce Ayetel Kürsi okumak, kişiyi gece boyunca koruyacağı ve şeytanın yaklaşamayacağı şeklinde rivayet edilmiştir.

Hadislerde Ayetel Kürsi:
Ebu Hureyre'nin Rivayeti: Ebu Hureyre'den (r.a.) rivayet edilen bir hadiste, Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Ayetel Kürsi'nin Kur'an'ın en büyük ayeti olduğunu ve içinde Allah'ın ism-i azamı (en büyük isim) bulunduğunu belirtmiştir (Müslim).
Uykudan Önce: Peygamber Efendimiz (s.a.v.) uykudan önce Ayetel Kürsi okunmasını tavsiye etmiş ve bu ayetin kişiyi sabaha kadar koruyacağını söylemiştir (Buhari).

Ayetel Kürsi, İslam inancında derin bir yere sahip olup, birçok Müslüman tarafından günlük ibadetlerinde ve dualarında düzenli olarak okunur. Bu ayet, Allah'ın yüceliğini ve büyüklüğünü anlama ve hatırlama açısından büyük bir öneme sahiptir.

Ayetel Kürsi'nin okunmasının çeşitli sebepleri ve faziletleri vardır. Müslümanlar, Ayetel Kürsi'yi farklı durumlarda ve amaçlarla okurlar. İşte Ayetel Kürsi'nin okunma sebeplerinden bazıları:

1. Korunma ve Güvenlik İçin:

Gece Korumak: Yatmadan önce okunarak kişiyi gece boyunca korur ve şeytanın yaklaşmasını engeller.
Evden Çıkarken: Evden çıkmadan önce okunarak kişinin Allah’ın koruması altında olmasını sağlar.
Farz Namazlardan Sonra: Farz namazlarından sonra okunarak bir sonraki namaza kadar Allah’ın korumasında kalmak.

2. Kötü Ruhlar ve Nazar İçin:

Cin ve Şeytanlardan Korunma: Cin ve şeytanların şerrinden korunmak için okunur.
Nazar ve Kötü Göz: Nazar değmemesi için Ayetel Kürsi’nin okunması tavsiye edilir.

3. Huzur ve Rahatlık İçin:

Huzur Bulmak: Ruhsal huzur ve rahatlık için okunur. Kalbin ferahlaması ve huzur bulması için etkili olduğu düşünülür.
Kaygı ve Stres: Kaygı, korku ve stresi azaltmak için okunur.

4. Bereket ve Hayır İçin:

Bereket Getirmek: Evde, iş yerinde veya herhangi bir ortamda bereket ve hayır getirmesi için okunur.
Duaların Kabulü: Duaların kabul olması niyetiyle okunur.

5. Şifa İçin:

Hastaların Şifası: Hastaların şifa bulması için Ayetel Kürsi okunur ve üzerine üflenir.

6. Rızık ve Bolluk İçin:

Rızkın Artması: Rızkın genişlemesi ve bolluk için düzenli olarak okunur.

7. Tevhid ve İman Tazelemek İçin:

Tevhid İnancını Güçlendirmek: Allah’ın birliği ve kudreti üzerinde tefekkür etmek ve iman tazelemek için okunur.

Özel Durumlar:

Yeni Bir Yere Girişte: Yeni bir eve, iş yerine veya herhangi bir mekana girerken Allah’ın rahmeti ve bereketi için okunur.
Tehlikelerden Korunmak: Tehlikeli bir duruma karşı korunmak için okunur.

Ayetel Kürsi, birçok Müslüman tarafından düzenli olarak okunan ve büyük faziletleri olan bir ayettir. Her durumda Allah’a sığınmak ve O’nun koruması altında olmak niyetiyle okunur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
 Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Ok, Go it!